Fennica.Net


Mediakortti

Hämeen keskiaikafestivaali
http://www.keskiaikamarkkinat.net  Tapahtuma lyhyesti
Aiheet   Muita nähtävyyksiä ja matkakohteita  
Historia, arkeologia  
Sijainti   Hämeenlinna, Häme  
Yhteisö   Muu yhteisö
Ajankohta   15.08.2018 - 19.08.2018


  Kuvaus 
Tule sinäkin kokemaan hetki keskiaikaa Suomen toiseksi suurinpaan keskiaikatapahtumaan, jossa vuonna 2017 oli kävijöitä yli 23000 !

Luvassa on jälleen runsas ja monipuolinen kattaus keskiaikaista musiikkia, taisteluita, käsityönäytöksiä, taikuutta, jongloorejä, luentoja… Vanajaveden rantaan ja Linnanpuistoon levittäytyvät jälleen laaja keskiaikaharrastajien kylä ja kansainväliset, yli 150 käsityöläisen markkinat. Ravintolakojut ja -teltat palvelevat nälkäistä ja janoista kulkijaa aamusta iltaan.

Torilla rahvas tungeksii myyntipöytien ympärillä. Ostaisiko savituoppeja, uuden hiippapäähineen vai korusepältä soljen viittaan? Tai yrttejä, joiden sanotaan auttavan lemmentuskiin? Vai pitäisikö sittenkin käyttää taalerit asesepän takomaan miekkaan? Silmänkääntäjä huvittaa lapsilaumaa tempuillaan – sietää varoa, vie vielä kukkaron. Leikarit ovat löytäneet uusia säveliä pilleihinsä ja saavat neidot tanssimaan. Vieläköhän ehtisi oluttupaan syömään ja juomaan? Hämeen markkinoiden maine on kiirinyt laajalle. Sotureita ja taistelijoita on tullut kaukaa, hurjat pohjanmiehet kisaavat keskenään ja esittelevät sotataitojaan markkinarahvaallekin. Itsekin voi kokeilla kirveen heittoa tai jousella ampumista. Mutta kun ritarit saapuvat paikalle ratsain, hiljenee kuhina ja kaikki tungeksivat katsomaan turnajaisia. Rahvas on leiriytynyt telttoihin Vanajan rannassa ja puuhailee arkisissa askareissaan. Kerjäläiset ovat tietenkin osanneet paikalle, mutta turnajaiset ovat houkutelleet markkinoille ylhäistäkin väkeä. Kainot neidot vilkuilevat komeita ritareita eivätkä vanhemmatkaan rouvat käännä heistä katsettaan. Pukuja ja viittoja vertaillaan ja kuulumisia supistaan. Kuka ritareista saa tällä kertaa suurimmat suosionosoitukset?

  Tapahtumapaikka, yhteystiedot ja muut tiedot

Hämeenlinnan Linnanpuisto ja Linnanniemi

Lisätietoja tapahtumasta:

Kotisivut
http://www.keskiaikamarkkinat.net

Muuta
Seuraa sisääntuloteiltä opasteita Hämeen linnaan ja anna huovien osoittaa suunta ajopelisi lepopaikaksi.  Katso myös

Tiedota tapahtumastasi Fennica.Net:issä! Voit tehdä sen ilmaiseksi vaikkei tapahtumalla vielä olisikaan kotisivua.


  Haku palvelimelta


  Muut hakutoiminnot

Hae välimuistista. Jos sivusto Hämeen keskiaikafestivaali ei ole juuri nyt käytettävissä, Googlen välimuistissa saattaa olla siitä kopio.

Samankaltaisia sivuja
Sivuja joilla on linkki sivustoon
Hae otsikon sanoilla Webistä /
Kuvista / Äänistä / Uutisista
  
Fennica.Net - Suomi Internetissä     http://www.Fennica.Net     Tietosuoja     (C) 2018 Fennica.Net.     Managed with Ascentia WebManager.